DBKL Hormati Penganjuran Himpunan ICERD

share on:

DBKL Hormati Penganjuran Himpunan ICERD

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah mengarahkan jabatan-jabatannya di ibu pejabatnya, Jalan Raja Laut untuk ditutup dan kakitangannya tidak bekerja pada hari Sabtu bagi memberi laluan himpunan anti-Icerd.

Difahamkan memo telah dihantar kepada semua ketua jabatan di DBKL untuk menutup pejabat mereka di ibu pejabat pada hari itu.

Ia berkata semua kenderaan rasmi DBKL yang diletakkan di Menara DBKL 1 dan 2 juga akan dipindahkan ke Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Elektrik di Jalan Cheras.

Hal demikian adalah mengikuti lampu hijau yang telah diberikan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan untuk mengadakan perhimpunan anti-Icerd.

Perhimpunan terhadap Konvensyen Antarabangsa PBB mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Racun (Icerd) akan dihadiri oleh penyokong PAS dan Umno.

Kumpulan hak Melayu, Perkasa juga berkata para anggotanya akan menghadiri perhimpunan itu, yang dijadualkan dari pukul 2 petang hingga 6 petang.

Sumber: https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/12/06/dbkl-to-close-hq-in-view-of-antiicerd-rally/#KDjwQzSW61z4u5jJ.99

Leave a Response